Klubbhistorie

Gardermoen Seilflyklubb ble stiftet i 1989. Den var tidligere organisert som en seilfly gruppe i Gardermoen Flyklubb. Klubben er tilsluttet seilflyseksjonen i Norsk Aero Klubb, som organiserer all seilflyging i Norge.

Klubben har siden 1990 hatt tilhold på Starmoen flyplass ved Elverum. Starmoen er nasjonalt senter for seilflysport, og kan by på alle fasiliteter vi kan ønske oss. Vi har god plass, med både gress- og asfaltstripe, god tilgang på slepefly og slepepilot, overnattingsmuligheter i hytter og internat, i tillegg til mange andre fritidsaktiviteter i området. (Golfbane, gokart, travbane, motocross, bilcross, fint turterreng og kort vei til Elverum sentrum.)Seilflyging

Seilflyging er en flott lagsport som passer for både menn og kvinner fra 13 år og oppover. Seilflyging fremmer lagånd, og en lærer seg til å samarbeide for å nå felles mål.

Krav til helse og syn for seilfly sertifikat er stort sett de samme som for bilsertifikat. Opplæring og trening foregår i to-seters seilfly med erfarne instruktører.

Det legges stor vekt på sikkerhet og kontroll under alle forhold. Medlemmene i Gardermoen Seilflyklubb er en blanding av yngre og eldre piloter med forskjellig bakgrunn, men med en ting felles; interessen og gleden ved å fly.Mer informasjon

Her kan du finne mer informasjon om de ulike personer og verv i klubben vår:

Gardermoen seilflyklubb © 2018
Send E-post